Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах

2024 0 Comments

Рецепт „Плавлений сир в домашніх умовах“

Плавлений сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

У вас є унікальна можливість приготувати плавлений сир в домашніх умовах. Ніжний, ароматний домашній сир стане прекрасною закускою на сніданок, полуденок або вечерю. Спробуйте приготувати!

Опис приготування:

Перед вами – простий рецепт приготування плавленого сиру в домашніх умовах. Перекручений в м’ясорубці сир змішуємо з яйцями, содою і маслом. Варимо на повільному вогні до повного розплавлення. Потім регулюємо смак сіллю і приправами. Перед подачею на стіл поміщаємо сир в холодильник для застигання. Хай щастить!

  • Вершкове масло – 100 грам
  • Сир – 400 грам
  • Яйця – 2 штуки
  • Сода – 1 Чайна ложка
  • Сіль – За смаком
  • Приправи – За смаком

Перемішайте і поставте масу на повільний вогонь, варіть поки не розплавиться сир. Потім додаємо сіль і приправи за смаком. Можна додати зелень.

Домашній плавлений сир «Янтар»

Перетворити хороший домашній сир на плавлений, виявляється, дуже просто. Варто лише дотриматися певних правил і пропорцій. Виграєте не лише в смаку, а й в економії – домашнього “Янтару” за ті самі гроші виходить значно більше!

У тридцятих роках у Радянському Союзі перейнялися тим, що в країні немає плавлених сирів власного виробництва.

У столиці збудували Московський завод плавлених сирів – перше підприємство в цій галузі. Працював він за швейцарськими технологіями. Завод благополучно розвивався, і вже в 1963 р з’явився сирок “Дружба” – найвідоміший, мабуть, плавлений сир на території колишнього СРСР.

А роком пізніше з конвеєра зійшов “Янтар”, створений за спеціальним завданням уряду. Потрібен був плавлений сир, який за смаковими та якісними показниками переважав би фінський сир “Віола”. Так народився “Янтар” – сир категорії “преміум”.

Ingredients

  • 0,5 домашнього кисломолочного сиру
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 1 ч. ложки солі (або за смаком)
  • 40 г вершкового масла
  • 1 яйце (можна й без нього, але сир вийде трішки рідшим)

Directions

  • Сир, яйце, сіль і соду добре-добре розтерти в не емальованій посудині, в якій буде варитися сир. Коли маса стане однорідною, поставити маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити. Спочатку маса буде густа, а потім поступово рідшатиме, ставатиме як густий соус.
  • Коли нагріється добре, додати масло. Коли маса починатиме закипати і зверху утвориться пінка, додати спеції (за бажанням) або стертий на найдрібнішій тертці зубок часнику і вимкнути вогонь.
  • Дати схолонути, час від часу помішуючи, щоб зверху не зашкарубла шкірочка.
  • Коли трішки схолоне, перелити в якусь посудину для зберігання і виставити на холод на кілька годин.
  • У сир можна додати будь-які наповнювачі: свіжу зелень, підсмажені печериці, дрібно порізану копчену ковбасу чи бекон – все залежить від вмісту холодильника та вподобань.

Сподобався рецепт домашнього плавленого сиру «Янтар»? Поділіться ним у соціальних мережах з вашими друзями.

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.