Як зробити солодкі огірки на зиму

2024 0 Comments

Солодкі огірки на зиму

Солодкі мариновані огірочки? Не думали, що так буває? Ще як! Весь секрет цього ласощі – солодкий маринад, завдяки чому хрусткі огірочки набувають смак, не характерний для звичної нам консервації.

Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Корінь хрону – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Кріп – 5 гілок
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Ретельно промиваємо огірки і замочуємо їх у холодній час на пару годинок. Завдяки цьому, огірочки не втратять свою здатність хрустіти. Якщо ви маєте справу з овочами, які були тільки що зірвані з грядки, дану процедуру можна пропустити.

Тепер займемося стерилізацією банок: це можна зробити, або, зануривши банки у окріп, або потримавши протягом декількох хвилин їх над парою. Кришки кип’ятити у воді.

Моркву і корінь хрону очищаємо і нарізаємо кільцями.

Перейдемо до приготування маринаду. Для цього наливаємо в каструлю води, всипаємо туди сіль і цукор, кип’ятимо, вливаємо оцет і продовжуємо кип’ятити протягом ще декількох хвилин.

Тим часом розкладаємо огірки, нарізану моркву і хрін, зубчики часнику і спеції по банкам.

Заливаємо все маринадом, зверху прикриваємо кришкою. Відправляємо банки у велику каструлю, наповнену гарячою водою. Наші заготовки повинні стерилізуватися до моменту, поки огірки не придбають оливковий колір.

Залишилося дістати банки, щільно закрутити їх кришками і перевернути заготівлю догори дном до повного охолодження. Зберігати такі закачування найкраще в прохолодному місці.

Рецепти солодких маринованих огірків

Рекомендуємо господиням заготовити кілька баночок солодких маринованих огірків на зиму. На тлі традиційних маринованих зі звичним солоним смаком, вони будуть вигідно виділятися цікавою солодкою ноткою і внесуть різноманітність в запас домашніх закаток. Щоб огірочки вийшли хрусткими і смачними, важливо підібрати правильну сировину – плоди повинні бути свіжими, молодими, невеликого розміру.

Солодкі мариновані огірки з аспірином на зиму відрізняє неповторний смак, аромат прянощів і хрустка пружна текстура, хоча не для всіх рецепт з аспірином, як лікарським препаратом, прийнятний.

Солодкі огірки з цибулею на зиму готують і як закуску до м’ясної страви, і як доповнення до салатів або перших страв. За цим рецептом огірки вийдуть хрусткими і.

Солодкі огірки з кетчупом на зиму відрізняє від класичного маринування незвичайний смак заготовки, який доповнюється набором прянощів. Маринад готуємо в пропорції солі і цукру як для

Солодкі огірки з гірчицею на зиму будуть у вас одним з варіантів заготовки огірків. Гірчиця підсилює хрусткий смак огірка, робить більш яскравою шкірку і підвищує надійність зберігання консервації,.

Варіантом заготовки солодких хрустких огірків може бути маринування їх з лимонною кислотою. Такі огірки відрізняються від маринування з оцтом більш м’яким і ніжним смаком, залишаються хрусткими і не.

У цьому рецепті готуємо солодкі мариновані огірки з оцтом і на відміну від інших варіантів такої заготовки спецій, крім часнику, не додаємо. Маринад готуємо з достатньою кількістю оцту.

Солодкі хрусткі огірки без оцту маринуємо згідно з цим рецептом, з лимонною кислотою і лимоном, які грають роль хорошого консерванту і додають огіркам свіжий смак. Для пряного смаку.

Варіант заготовки солодких маринованих огірків в літрових банках найбільш прийнятний і зручний для багатьох господинь. Огірки вибираємо однакового невеликого розміру.