Чим відрізняється гастрит від ерозивного гастриту
Чим небезпечний ерозивний гастрит Це запальний процес, який супроводжується утворенням на слизовій оболонці шлунка ерозій. Захворювання відрізняється від виразкової хвороби тим, що такі утворення є поверхневими, неглибоко проникають у тканину органа, здатні загоюватися.
Ерозивний гастрит – це патологічний стан слизової оболонки шлунка, за якого на ній з'являються ділянки, позбавлені шару нормального епітелію, тобто – ерозії. Звучить складно, але й патологія не проста. Її навіть гастритом називають умовно, більш відповідний термін для такого стану – ерозивна гастропатія.
Діагностика гастриту Для постановки діагнозу проводяться збір анамнезу, лабораторні та інструментальні дослідження. За допомогою УЗД лікар візуально визначає уражені ділянки стінок шлунка. Гастроскопия дозволяє обстежити внутрішню поверхню шлунка і взяти зразок слизової (біопсію) для визначення виду і ступеня ураження.
Геморагічна гастропатія, як правило, минає самостійно (після ліквідації етіологічного фактора). Прискорюють загоєння слизової оболонки шлунка лікарські засоби, що пригнічують секрецію соляної кислоти (ІПП, H2-блокатори).
Тому дуже важливо знати симптоми цього стану і де болить шлунок при гастриті, для того, щоб вчасно діагностувати і почати лікування. Гастрит — це запалення захисної оболонки шлунка. Зазвичай при цьому захворюванні з'являються больові відчуття в лівій половині тіла, в області підребер'я — там, де розташовується шлунок.
Дієта при ерозивному гастриті повинна бути дуже щадною, можна їсти:
- каші на воді (бажано розварені): гречка, рис, овес та пластівці;
- овочі: картопля, буряк, кабачки, цвітна капуста, морква;
- фрукти: банани, яблука;
- нежирні сорти м'яса: яловичина, курка, індичка, баранина, свинина;
Щоб захиститися від ерозивного гастриту, потрібно всіляко уникати чинників ризику щодо його розвитку: 1. навчитися технікам контролю стресу; 2. відмовитися від …