Суп з цв капусти та броколі

2024 0 Comments

Суп з броколі, цвітною капустою та фрикадельками

Броколі та цвітна капуста – сезонні овочі які одразу будь-яку страву роблять поживною та корисною. А ще як додати до нього фрикадельки та трішки вершків – то це вже маленьке свято. Суп виходить дуже смачним, яскравим і цікавим. Із задоволенням їдять усі, як діти, так і дорослі. Тож якщо досі не знаєте як доступитись до броколі або ж навіть цвітної капусти, спробуйте приготувати такий суп і я впевнена, Вам захочеться й подальших експериментів. До речі, при бажанні, можна додати до супу ще печериці, спочатку їх трішки потушкувавши, та картоплю для більшої ситності. А замість вершків використати сметану для рустикальності смаку. Тож експериментувати є де і в цій страві!

Щодо фрикадельок, то не обов’язково використовувати яловичину. Може це бути як свинина, так і телятина чи м’ясо птиці. Аби Вам смакувало. Важливо також не надто інтенсивно варити фрикадельки, щоб не були сухими. Якщо візьмете дещо жирніший фарш, то фрикадельки теж будуть соковитішими та м’якшими.

І вважайте аби не переварити броколі та цвітну капусту. Вони повинні бути аль денте. Принаймні першого дня (якщо як і я, варите суп на 2 дні). Мені здається часто броколі та цвітну капусту не люблять через те, що її переварюють. У них змінюється не лише консистенція, а й смаковий відтінок. І то не в кращий бік.

  • 200 грам суцвіть броколі, не дуже дрібно порізати
  • 200 грам суцвіть цвітної капусти, не дуже дрібно порізати
  • 1 велика морквина, почистити, порізати брусочками
  • 1,2 л води
  • 250 мл вершків 30%
  • 2 зубці часнику, вичавити
  • Сіль та чорний мелений перець до смаку
  • 500 грам яловичого фаршу
  • 1 цибулина, змолоти у м’ясорубці
  • Сіль та чорний мелений перець до смаку

1) В глибоку миску чи чашу планетарного міксера помістити фарш й додати решту інгредієнтів для фрикадельок. Добре вимішати, мов тісто.

2) На середній вогонь поставити 3-х літрову каструлю. Влити воду й додати моркву. Посолити й варити 2-3 хвилини від початку кипіння води.

3) Тим часом сформувати фрикадельки розміром з волоський горіх. Поступово, одну за одною, занурити їх у киплячу воду з морквою. Коли всі фрикадельки занурені, вода повернулась до повторного кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й варити приблизно хвилину.

4) Далі додати обидва види капусти, сіль до смаку, в разі потреби, й варити ще 1 хвилину після того, як вода знову закипить.

5) Вершки помістити у глибоку миску й додати ополоник киплячого супу, вимішати й влити суміш назад до супу й додати часник. Ще раз довести усе до кипіння. Зняти з вогню.

Подавати суп з фрикадельками гарячим, приправляючи кожну порцію свіжозмеленим чорним перцем.

Суп з цвітної капусти брокколі

це суп з цвітної капусти брокколі надзвичайно простий у приготуванні, надзвичайно сирний і завжди ситний на обід чи вечерю! Ви можете залишити його густим, змішати, поки воно не стане однорідним і кремовим, або залишити десь посередині! Це насичений і ароматний суп, який змусить усіх членів сім’ї з радістю поласувати овочами!

Найкращий суп з брокколі та цвітної капусти

Цей сирний суп з овочами цілком ситний, хоча в ньому зовсім немає м’яса! Його багатий, теплий і пікантний, з багатим смаком лише з кількох простих приправ.

Від початку до кінця це займає лише приблизно 30 хвилин приготувати, що робить його чудовим вибором для обіду чи вечері! Додайте свій суп із брокколі та цвітної капусти до крекерів або хрусткого хліба, щоб ви могли ввібрати кожну краплю!

🥘 Інгредієнти супу з брокколі та цвітної капусти

Це може здатися довгим списком інгредієнтів, але я обіцяю смачні результати більш ніж того варті! Ви навіть можете використовувати заморожену брокколі та цвітну капусту, щоб ще більше скоротити час приготування!

  • Вершкове масло – 2 столові ложки вершкового масла або a замінник вершкового масла.
  • Цибуля – 1 чашка нарізаної жовтої або білої цибулі.
  • Морква (За бажанням) 1 середня морква (подрібнений).
  • часник – 1 чайна ложка подрібненого часнику (приблизно 1 гвоздика).
  • Цвітна капуста – 1 головка цвітної капусти, нарізана на суцвіття однакового розміру.
  • Брокколі – 1 головка брокколі, нарізана на суцвіття однакового розміру.
  • Курячий бульйон – 4 чашки курячого бульйону, овочевого бульйону або a замінник курячого бульйону.
  • Сіль і перець – 1 чайна ложка солі та перцю (смакувати).
  • кмин – ¼ чайної ложки меленого кмину.
  • Молоко – 1 стакан молока (рекомендується незбиране або 2% молоко) або замінник молока.
  • Вершки – 1 чашка жирних вершків або a замінник жирних вершків.
  • діжонська гірчиця – 1 чайна ложка діжонської гірчиці або а Замінник діжонської гірчиці.
  • сир чеддер – ½ склянки подрібненого сиру чеддер.
  • Петрушка (За бажанням) – ½ столової ложки подрібненої петрушки або a замінник петрушкидля гарніру.

*Обов’язково подивіться картку рецептів, яку можна роздрукувати, щоб дізнатися інгредієнти, точну кількість та інструкції з порадами!*

🔪 Як приготувати суп із брокколі та цвітної капусти

Це швидкий, 30-хвилинний рецепт що ніколи не розчарує. Щоб почати, візьміть ніж та обробну дошку, мірний посуд, велику каструлю та занурювальний блендер.

За цим рецептом готується 6 ситних мисок супу з брокколі та цвітної капусти (а залишки завжди смачні)!

  1. Обсмажте овочі. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла у великій каструлі на середньому слабкому вогні. Додайте нарізану кубиками 1 склянку жовтої цибулі та пасеруйте до готовності починає підрум’янюватися(6-7 хвилин). Якщо ви використовуєте додаткову подрібнену 1 середню моркву, додайте її приблизно за 4 хвилини.
  2. На повільному вогні. Додайте 1 чайну ложку подрібненого часнику і готуйте ще 30 секунд. Потім додайте в каструлю 1 головку цвітної капусти та 1 головку брокколі, а потім 4 склянки курячого бульйону, по 1 чайній ложці солі та перцю та ¼ чайної ложки меленого кмину. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і дайте поваритися 5-10 хвилин або поки овочі не стануть м’якими.
  3. Змішайте. Використовуйте занурювальний блендер або блендер, щоб збити гарячий суп (дотримуючись особливої ​​обережності, щоб не обпектися). Я віддаю перевагу змішувати, поки воно не стане густий і вершковий, але є ще деякі шматки для текстури.
  4. Додайте молоко, вершки та сир. Коли досягнете бажаної консистенції, додайте 1 склянку молока, 1 склянку жирних вершків і 1 чайну ложку діжонської гірчиці. Нагрійте середній вогонь поки не нагріється, потім додайте ½ склянки подрібненого сиру чеддер. Продовжуйте помішувати, поки сир не розплавиться і рівномірно розподілиться (близько 2-3 хвилин).
  5. Служити. Скуштуйте свій суп і відрегулюйте приправи при необхідності. Подавайте негайно в гарячому вигляді та прикрасьте свіжою подрібненою ½ столової ложки петрушки за бажанням.

Незалежно від того, чи це час обіду чи вечері, ви не помилитеся, поєднавши цей суп із хрусткою скоринкою Французький хліб або розірвані руками сільський хліб і Салат Цезар. Крекери теж завжди чудовий вибір! Насолоджуйтесь!

💭 Поради та примітки

  • Для замороженої брокколі та/або цвітної капусти, використовуйте 2 упаковки по 12 унцій замість свіжих головок цвітної капусти та брокколі.
  • Для нової глибини смаку, спробуйте спочатку засмажити цвітну капусту!
  • Ви можете змішувати цей суп до бажаної консистенції. Якщо ви віддаєте перевагу великими шматками, дуже коротко змішайте суп. Ви можете вийняти лише кілька черпаків супу та збити його в блендері, потім повернути суп у каструлю та перемішати, щоб з’єднати. * Будьте особливо обережні під час роботи з гарячим супом!
  • Заглибний блендер вийде кремовий суп.
  • Щіпка пластівців червоного перцю або кайенский перець – чудовий спосіб підігріти цей суп!

🥡 Зберігання та розігрів

Дайте супу повністю охолонути, перекладіть його в герметичний контейнер і охолоджувати до 4 днів.

Заморожування супу з брокколі та цвітної капусти

Ви можете заморозити цей суп у герметичному контейнері або міцному морозильному пакеті до 3 місяців. Якщо ви використовуєте пакети, заморозьте їх на деку для зручного зберігання.

Розігрівання супу з брокколі та цвітної капусти

Окремі порції цього супу з брокколі та цвітної капусти можна розігріти в мікрохвильовій печі. Ви можете розігріти великі порції в a каструлю на плиті на середньому вогні до нагрівання.

❓ Поширені запитання

Ви можете подати суп із брокколі та цвітної капусти з хрустким хлібом, крекерами або салатом для повноцінного обіду. Ви також можете додати трохи тертого сиру, сухариків або шматочків бекону для додаткового смаку та текстури!

Так, ви можете використовувати заморожену брокколі І заморожену цвітну капусту! Ви захочете використовувати 2 пакети по 12 унцій (кожен) якщо використовувати заморожені квіти. Також не потрібно їх спочатку розморожувати!

Так, цей суп добре замерзає. Дайте йому охолонути, потім помістіть його в герметичний пакет для зберігання або пакет для заморозки та заморозьте до 3 місяців.

🍲 Ще смачніше Рецепти супів

  • Суп Гамбо – Насолоджуйтесь смаком Луїзіани з кожною ложкою цієї гострої та пікантної класичної каджунської страви!
  • Гороховий суп – Класичний, заспокійливий суп із пікантним смаком шинки!
  • Суп з кабачків з горіхами – Насолоджуйтеся вершковим і заспокійливим смаком цього дивовижного осіннього супу!
  • Вершковий суп із качки та дикого рису – Цей наваристий і ситний суп із качки – ідеальна їжа для комфорту в холодну погоду!
  • Кукурудзяний суп – Солодкий і пікантний, цей кукурудзяний суп – ідеальний спосіб насолоджуватися смаками літа цілий рік!
  • Томатний рисовий суп – Теплий, заспокійливий і ароматний томатний рисовий суп – це класичний рецепт, який ніколи не вийде з моди!

Вам подобається рецепт, який ви спробували? Будь ласка, залиште 5-зірковий 🌟рейтинг у картці рецептів нижче та/або огляд у розділі коментарів нижче на сторінці.
Залишайтеся зі мною на зв’язку через соціальні мережі @ Pinterest, Facebook, Instagramабо Twitter! Підписуватися на інформаційний бюлетень сьогодні (без спаму, я обіцяю)! Не забудьте позначити мене, коли спробуєте один з моїх рецептів!